luni, 18 mai 2009

Lunea, dupa Sunny Beach

















Nu-mi plac nu zilele de luni (n-ar fi nimic original, de altfel), ci mai degraba dupa-amiezele. Nu-mi place ca mai ales intr-o zi de luni sa plec de la birou si sa vin direct acasa. Cu toate ca dupa drumul de 5 ore de ieri de la Sunny Beach din Bulgaria, nu prea mai aveam chef de bantuit azi. E prima data cand ajung la ei la mare, altfel drumuri mai scurte am tot facut - sunt chiar destinatii ideale de week-end, drumuri bune si neaglomerate, s-a intamplat sa merg si sa ma intorc in aceeasi zi si tot am gasit ceva de vazut. Nu sunt peisaje spectaculoase - cred ca stam mai bine la capitolul asta - dar placute.
De data asta n-am venit foarte incantata. Raman partile bune: drumurile in cea mai mare parte ok (ma mira faptul ca nu sunt asa umblate ca la noi, inca n-am descoperit motivul, nu si-or permite ?), mult verde - la un moment dat erau niste dealuri acoperite de copaci "pufosi" in care iti venea sa iti infigi mainile si sa pipai frunzisul :). Alt plus: faleza nu e plata ca la noi, iar Nessebar chiar e pozitionat fain, intr-un golf care mi-a amintit de o zona din Italia de pe langa Roma. Marea nu mi s-a parut mai curata ca cea de la noi -asa cum auzisem ca ar fi- ba mai mult plaja nu se ostenisera sa o curete, probabil fiindca inca nu e sezon. In schimb liniste, si hoteluri aproape toate noi, cu o arhitectura mai umana si nu stil bloc asa cum gasesti din plin in Romania. Ce nu mi-a placut deloc a fost apectul de bazar pe care il are orasul vechi din Nessebar - probabil influenta turceasca. Pacat, pentru ca orasul are un farmec al lui si putea fi pastrat ca atare. De parca pana la urma, cu toate plusurile, ramane tot "doar" Bulgaria. Si oamenii mi s-au parut mai necivilizati, mai din topor..
Din pacate, tot n-am ajuns la Balcic - era in directia opusa fata de Varna, si insemna prea mult ocol pentru 2 zile. Poate data viitoare.