duminică, 6 iunie 2010

Sex & City 2 -fake sinopsis si fake overall


"Mariajul dintre Carrie si Mr. Big va fi pus la o grea incercare, imediat dupa ce si-au pierdut toate economiile. Filmul va aborda criza financiara, care le afecteaza si pe cele patru bune prietene, care trebuie sa se reorienteze urgent in cariera. Cel mai afectat este Big, asa ca el si Carrie se muta la Londra pentru a vana castiguri rapide. Cu toate acestea, Mr. Big va vana si altceva, in capitala Marii Britanii…"
Nu imi dau seama daca citatul de mai sus, care se vrea o prezentare a filmului, minte in mod intentionat sau. Tind sa cred ca e neintententionat, pentru ca nu e vorba de un preambul la un eveniment- asa-numitul "teasing" din publicitate, ci de un rezumat la filmul deja aparut, pe b-24-fun. Si nu e primul care descrie la fel "plotul". Ori oamenii astia au primit niste prezentari ale penultimei versiuni a scenariului..pentru ca nu e deloc vorba de pierdut economii, nici de mutat la Londra si cu atat mai putin de inselaciunea lui ci dimpotriva, de o tentativa a ei..in fine, nu divulg mai mult pentru cei care nu l-au vazut.
Revenind la film, a carui lansare am prins-o in Germania unde fetele din firma ba mersesera la avanpremiera, ba planuiau sa mearga, in frunte cu sefa mea de la HR care e trecuta de 40, desigur abia asteptam sa ajung inapoi sa-l vad si eu, sperand ca e lansat deja si in Romania la unison cu restul Europei vestice. Si asa a fost..doar ca sequelul asta m-a dezamagit. In afara de faptul ca s-au intrecut in toale chiar mai spectaculoase decat in primul film si cateva scene mai cu miez, umorul tipic nu m-a dat pe spate de data asta. Sigur, stilul in sine nu e de film de arta dar avea acel ceva, un mix de glam si perceptii feminine care l-au facut sa fie un fenomen. Pe primul, dupa ce l-am vazut la cinema, l-am mai prins o data pe HBO si l-am revazut cu aceeasi placere, ceea ce aici n-ar fi cazul. Probabil e si foarte greu sa faci o continuare care sa stea in picioare, e greu sa fii sclipitor de mai multe ori la rand. Pacat. Ramane misterul prezentarii care apare pe site-uri...poate li s-a parut producatorilor ca o referire la criza incita mai mult spectatoarele decat probleme banale de convietuire in 2, gen "eu acum vreau sa zac la tv, tu vrei sa iesi" ?
Ce mi s-a parut mie ca a reusit cu brio serialul asta a fost sa aduca pe tapet probleme de viata cotidiana si sexualitate fara sa fie vulgar. Chiar daca nu ai fi trait niciodata ca Samantha sau Carrie, gaseai ceva in comun cu ele si iti erau simpatice. In S&C 2, e o simpatie in virtutea inertiei.