sâmbătă, 31 octombrie 2009

Blog de tata si ceva de toamna

Azi uitandu-ma pe net, dintr-una-ntr-alta, am dat peste acest blog simpatic: http://adanlucas.blogspot.com/. Mi-a amintit de un cuplu care mi-a inspirat acelasi sentiment de bine, de caldura si normalitate, pe care l-am cunoscut cand am plecat in vara din Dubrovnik, in drum spre aeroport. Ea era insarcinata in 5 luni sau cam asa si isi luasera un ultim concediu pana la momentul terminus. Era o placere sa te vorbesti cu ei si sa constati ce protector era el, fara sa fie sufocant. La un moment dat, ne-am aratat reciproc poze din timpul sejurului: la el in aparat, o multime de poze cu ea, cu burtica sau doar la nivelul fetei, dar poze din alea la care recunosti imediat ca sunt facute cu drag, de cineva care isi iubeste 'subiectul'. La fel si baiatul asta cu blogul, la care simti ca lucrurile sunt asezate cum trebuie, ca e asa cum trebuie sa fie. Ce putini oameni mai stiu sa fie calzi, cel putin cu partenerul lor. Ma topesc barbatii de genul asta, si daca mai sunt si destepti..
In alta ordine de idei, toamna asta m-am rasfatat cu crizanteme de toate soiurile, chiar si cand eram cu casa intoarsa pe dos mi-am inviorat macar bucataria cu cate un buchet. Imi place la florile astea nu numai diversitatea de culori si soiuri, ci si mirosul lor. Miros a toamna dupa mine, o combinatie de iz proaspat cu unul de dimineata racoroasa. Acum am unele zburatacite rau ca forma, arata ca un par rebel, dar imi sunt cu atat mai simpatice. Sa le toleram si lor mici imperfectiuni, ca doar toleram atatea la oameni, nu ? Si strugurii (ma refer la cei romanesti) s-au facut foarte buni anul asta, ceasla sau hamburg sau cum s-or mai fi numind, toti dulci si aromati.
Diseara merg la o petrecere de Halloween, m-am improprietarit cu un soi de coif de vrajitoare din care ies niste codite impletite, violet deschis. Nu-mi spune nimic semnificatia americana, dar imi place treaba cu costumatul. Mai ales ca au aparut magazine unde gasesti o gramada de variante. Mi-as lua pentru revelion o peruca scandalizanta, o data pe an merita sa ne prostim putin.