duminică, 21 martie 2010

Vorba lui Cabral...

.. parca se mai schimba ceva. Vineri noapte eram in Centrul Istoric, unde s-au deschis dupa cum se stie tot felul de cafenele care mai de care mai dragute. Lume pe strazi, in majoritate tineri, luminat, ceva limbi straine..intr-adevar, ar mai fi de lucrat la el dar si cum arata acum iti da o idee despre cum va arata cand intr-un final va fi gata: o arie pietonala cocheta, cu un "flavour" de epoca veche, printre putinele ramase de felul asta in Bucuresti.
Sambata am tras o fuga in parcul Titan, care a fost refacut in ultimii ani si pot sa spun ca e mai ingrijit de cel care e la 5 minute de mine, Tineretului. Muzica veche la difuzoare (parca era un Cristian Vasile, oricum m-a facut sa zambesc), rasaduri de trandafiri cu etichetute nemtesti, o gramada de locuri de joaca noi si mai ales nevandalizate...si plin de oameni care iesisera sa se bucure de soarele care in martie n-a fost prea generos. Sincer, fata de alte dati, n-am vazut mai pe nimeni din categoria alora de scuipau seminte si de care iti venea sa te feresti sa ramai singur cu ei in cotloane mai retrase. Cand s-a modernizat, acum vreun an, parculetul de langa Palatul Copiilor, m-am intrebat cat vor rezista toate chestiile aduse acolo -inclusiv aparate de gimnastica si alte amenajari. Uite ca au rezistat, si cand am mai trecut pe acolo de fiecare data am vazut lumea purtandu-se civilizat. Probabil ca o fi priceput si poporul, in final, ca daca tot distruge ce se face, pot trece perioade lungi pana sa se mai puna altceva in loc.
Sambata, la iesirea din parc, am vazut un magazin..tot Titan si m-am oprit sa iau un pateu si o paine. E painea mea preferata si in plus, imi place ca au feliator. De cand i-au preluat austriecii, am si mai mare incredere ca la painea neagra nu folosesc faina colorata, asa cum am auzit de alte fabrici, si in plus e si buna la gust. Am recunoscut o vanzatoare care lucrase aici, in Tineretului. Toate sunt extrem de amabile, e o placere sa cumperi orice de acolo.
Da, uneori mai poti sa ai si experiente placute in orasul asta. Incet-incet, dar mai bine decat deloc.