joi, 12 august 2010

The 1940 house- cu dedicatie

Acu' multi ani, cred ca vreo 5, pe cand oferta de cablu de pe plaiurile mioritice nu includea nici macar toate Discovery-urile, imi povestea cineva din UK cum viziona el diverse programe la un post History. Eu parc-auzisem ca exista sus-mentionatul Discovery cu acest nume, si m-am dat desteapta. El 'nu, nu e ala'. Ei, iacata ca de vreo 'couple of years' apare si acest canal in grila mea binecuvantata de RCS (acelasi la care daca te duci sa ceri abonarea la Cinemax, un post cu filme rulate prin festivaluri, iti explica elegant cum ca iti trebuie un decodor, pe care momentan ei nu il au. Am intrebat de vreo 4 ori in ultimele 6 luni, o singura data am avut noroc dar nu puteam ramane la coada asezonata cu pensionari si mi-am zis ca revin, si n-am mai gasit. Ca pe vremuri la carne. A, si programul pentru acest serviciu e numai intre 9 si 6 pm, cum ziceam, pentru pensionari). Dupa aceasta lunga paranteza, revin la subiect: deci acest post chiar face banii, ca sa zic asa. Pe langa diverse documentare, una din ideile lor geniale mi se par acele reality-uri in care recreeaza o anumita epoca. Cel din titlu este extraordinar de bine facut, si asa, cu staif englezesc ca sa zic - atentie la detaliul detaliului. Interesant si impactul experientei asupra relatiilor din familia respectiva, o familie chiar comuna formata din 3 generatii : parintii si fiica single cu cei 2 copii. Mama si fiica se cam haraiau dintotdeauna, dar de la un punct incolo a trebuit sa faca front comun si s-a produs un declic. Nimic siropos, unul din putinele lucruri care imi place la englezi - nu toarna sirop cu lingura..
Asta si reality-urile de la Travel. Familia de pitici, Jon si Kate care s-au despartit si ea a ramas cu eight pe cap si mai ales Kat von D si Miami ink cu tatuajele. Ma bate gandul serios sa imi fac unul, dar nu stiu decat cabinetul ala de la mall Vitan si parca n-am incredere ca sunt toate alea sterile. Un tatuaj mare pe gat cu care sa las masca personajele de la interviuri...

Caldura la bord

E tropical in Bucuresti si astept cu nerabdare cele 10 zile de concediu, care anul asta se vor dovedi si mai tropicale pentru ca merg in sudul Greciei. Nu era alegerea mea de vacanta, visam la Asia nu neaparat Thailanda, mergea si o Cambodgie cu Angkor Watt sau Laos, pe urma daca nu era sa fie Asia macar sa fi fost o Scandinavia...si tot asa, dar nu Grecia in august. Si in final, pentru ca a intervenit o schimbare de plan si ar fi insemnat ca in locurile la care visam sa fi mers singura si pur si simplu nu simteam ca am resursele necesare vara asta pentru asa ceva (ma refer la cele psihice), am ales varianta comoda cu niste prieteni care deja alesesera. Asta nu inseamna ca nu m-am mai uitat peste umar spre alte oferte, o croaziera ceva, pana in ultima clipa. Urasc caldura si o suport destul de greu.
ps saptamana viitoare am o plecare la Praga. Ploua in ambele zile, ba chiar joi cand ma intorc pe weather arata furtuna si 'check flight delay'..parca vad ca voi repeta experienta de la Munchen si nu voi reusi sa vad nimic.