duminică, 7 iunie 2009

Prima zi de vara adevarata in oras

Ei, de fapt daca ma gandesc mai bine am mai avut una cu 30 de grade, dar azi au fost chiar 34, si in Bucuresti oricum se simt ca 40 din cauza betoanelor incinse cu spor. Noroc ca avem terase...si stau chiar vizavi de parc. Incepe sa se simta in aer starea aia de pori deschisi, de dor de duca, de hormoni care o iau razna :)
Se intampla sa fie la tv "The mirror has 2 faces". Film bun, l-am mai vazut de 2 ori dar m-as mai uita o data - dupa mine, e un criteriu clar despre valoarea unui film. As mai revedea "Break-up" (desi am avut initial retineri in ce-o priveste pe Jennifer Anniston, dar e un film care surprinde excelent o situatie tipica plus jucat foarte bine) si "Good Will hunting". Pe "Last chance Harvey", curios, desi n-as zice ca e un film slab, m-ar plictisi sa-l vad a doua oara- pentru ca desi e salvat de interpretarea Emmei Thompson si a lui Dustin Hoffman, are un scenariu cam scartait. La fel si cu "Vicky Cristina Barcelona", un film de stare dar care nu mi-a spus nimic nou sau "Elegy". Pe "Doubt" si "Benjamin Button" abia le-am urmarit pana la capat. Nimic original sau macar profund. Si cel mai bun dupa parerea mea din cele din promotia de Oscar 2009, "Revolutionary Road", excelent din toate punctele de vedere. N-am inteles de ce Winslet n-a luat Oscar pentru el ci pentru "The Reader".
In alta ordine de idei, s-a intamplat sa mai dau de curand peste niste filme care se vor a fi intelectuale cu orice pret si sfarsesc prin a fi doar pretioase. Ca de exemplu, "Margot goes to wedding, cu Kidman. Inutil de dens si tensionat. Cu o alta abordare putea iesi un film bun, dar nu, regizorul chiar a vrut sa-ti impinga in ochi ideea ca el face un film "altfel". Hihi.
Si se mai intampla cateodata ca filmul sa nu-mi para credibil, ca "The Reader". Interpretari ok, dar mi s-a parut total neverosimil ca tipul ala sa continue relatia (si inca in maniera unui transfer spiritual) atatia ani dupa ce afla de trecutul ei nazist. Ca sa mi se intample sa cunosc un neamt care la randul lui il stia personal pe autorul cartii ecranizate si sa imi confirme ca totul era absolut real. Inclusiv, ca o nota picanta, faptul ca tipa era o sasoaica din Transilvania...Da, da,uneori viata are rezolvari kitschioase a la Hollywood. Hihihi (cu 3 de "hi")