duminică, 27 decembrie 2009

In spiritul perioadei

Imi place sa fac cadouri, imi place sa si primesc si nu mi-e teama sa recunosc. Oarecum, cu cele primite e simplu - cine ma cunoaste cat de cat ar trebui sa stie ca un cd sau o carte ma "rezolva" oricand- sigur, cu conditia sa pice in sfera mea de interes. Si sunt cadouri din zona asta care par atat de universal valabile - se gasesc acum atatea albume interesante, dac-ar fi sa iei numai din categoria cu locuri de vizitat, cu animale, fotografii de tot soiul etc -, atatea colectii de muzica incat nu-mi pot imagina ca nu se poate gasi ceva care sa faca placere oricui. Rar mi s-a intamplat insa "sa ma nimereasca" vreun cadou in ultima perioada, nu stiu cum se face ca prietenii mai degraba mi le fac pe principiul de a-mi oferi ce le-ar placea lor sa primeasca. Nu ma supar, doar nu te poti supara cand stii ca intentia a fost alta dar nu i-a iesit omului, ce sa-i faci, se intampla.. doar ma amuz..de exemplu, precum ziceam, imi place sa citesc diverse, si intotdeauna ceva beletristica. O buna amica, draga de ea, m-a cadorisit cu un teanc de carti.. o singura problema insa..sunt autorii ei preferati...eu nu ma regasesc in niciunul :)
Altfel, cand e vorba de facut cadouri, imi place sa surprind si lumea care nu se asteapta sa primeasca ceva de la mine si sa ma folosesc si de alte ocazii decat astea tipice - de exemplu cosmeticiana, coafeza mea carora le-am adus mici nimicuri de prin preumblarile mele in strainataturi, pentru ca ma gandesc ca e putin probabil ca femeile astea sa ajunga pe la Viena sau wherever si stiu cat ma incanta si pe mine, chiar daca mai umblata ca ele, sa primesc cate ceva din locuri in care n-am fost.
Altfel, de Craciunul asta am avut la indemana un teanc de dvd-uri, unul de carti si ca sa nu fiu in spiritul general, a doua zi m-am uitat cam toata ziua la muzici si traditii evreiesti pe net :). Apropo de filme, evident am ales din alea mai usurele, dar 2 m-au distrat in mod deosebit: Garfield 2 (care astfel se alatura lui Ratatouille si Shreck, preferatii mei animati) si Fever Pitch cu Drew Barrymore, un film din care mai prinsesem o bucata la HBO dar pe care acum l-am vazut cap-coada cu mare placere. Da, sunt filme usurele care bat in stupid atat de tare incat anuleaza orice efect relaxant, si sunt altele care sunt exact ce trebuie: o nota cald-comica, fara stridente. Asta e unul din ele, dupa mine. Sa dormi cat poti de mult, sa n-ai niciun program, sa-ti schimbi "niciun programul" dupa cum ai pofta de la o ora la alta.. cred ca e salvator sa ai cateva zile din astea din cand in cand.