duminică, 15 noiembrie 2009

Clubbing in Bucuresti

In sfarsit aseara sau mai bine zis azi-noapte s-a ivit ocazia (nu ca as fi asteptat-o cu nerabdare, tocmai ca n-am tinut sa ajung ca altfel ajungeam pana acum) sa merg in Bamboo, clubul minune de care stiu pana si colegii mei de la biroul din Paris care se declara impresionati "ca asa ceva exista in Romania". Banuiam cam cum trebuie sa fie ca doar acolo se duce EBA, Codin Maticiuc si alte personaje care pentru mine sunt multimea vida, dar pe de alta parte vazand cum se minuneaza si alti expati de prin Bucuresti, am zis ca o fi totusi ceva de capul lui, macar ca amenajare.
Ei bine, este intr-un fel. In sensul ca este un spatiu foarte mare, un fel de hala (cred ca asta a si fost inainte). Cu ornamente extrem de ostentative, de la candelabre imense la canapele si fotolii cu Swarovsky si podele de sticla, acvarii, sub privirea ingaduitoare a unor statui de Buddha din loc in loc - nu mai stiu daca am omis ceva. Totul e gandit sa impresioneze, dar pe modelul la limita cu kitschul. La fel cum fac si oamenii care apar in incinta: cat mai provocatori in aparitie. Evident, plin de pupeze cat mai decoltate si catarate pe tocuri, baietasi cu palarii si alura de dandy sau straini doritori sa profite la maxim de tot ce poate oferi Romania aia cu fete foarte usor disponibile de care au auzit ei. Noi am ajuns pe la 1, si de-abia atunci incepea showul cu dansatoare. Muzica ? Din aia electro, genul care te spala pe creier repetand ritmuri sacadate cu nimic foarte diferite de la o melodie la alta. Si cand iesi din parcarea intesata de masini scumpe, dai cu nasul de strazile cu hartoape si blocurile prea putin aratoase ale cartierului Tei.. c-asa e la noi, in fata una si in spate cu totul alta.
Asa incat evident ca nu e genul de loc in care sa mai calc prea curand. La fel ca si Fratelli, alt club de care tot auzisem sau LeGaga, doar ca sunt la scara mai mica. Prefer Jack's unde spatiul e cam cat 2 camere mai mari sau Spice din zonele Calea Victoriei-Romana, dar unde muzica e ok, lumea danseaza si interactioneaza fara autisme din astea de imagine tantosa. Gaia intre timp s-a inchis, se pare ca i-a ajuns criza din urma, asa ca n-am mai apucat sa vad si acolo cum e.
O posibila explicatie pe care mi-au dat-o cativa pentru ca unii straini altfel cu ceva creier sunt impresionati de astfel de locuri flashy e marimea investitiei. In Vest se pare ca nu se apuca nimeni sa bage atatia bani pentru ca nu e atata afluenta de lume, si nu in fiecare zi a saptamanii. Eu zic doar ca s-ar putea sa fie asta explicatia, pentru ca n-am vazut atata viata de noapte pe-afara incat sa pot fi sigura.
Asa ca avem si noi o mandrie, suntem "show-off" si unii baieti destepti stiu sa speculeze si sa faca bani gramada. Si legat de bani, un alt aspect care te frapeaza in astfel de locuri: par sa vina cel mai mult oameni care nu traiesc dintr-un salariu (fie el si de mii de euro), ci cheltuie banii altora. Unii ai parintilor, altii ai amantilor, fiecare dupa posibilitati.