sâmbătă, 18 septembrie 2010

Marti dupa



Uneori poate fi placuta si o zi in Bucuresti, printre stradute cu cladiri joase si cu o vizita la Carturestiul din Verona. Sunt cateva cladiri din oras pe care le iubesc, si asta e una din ele, si nu numai pentru ca e acolo libraria. Alta e cea cu Muzeul Taranului, cu gradina plina de culoare din spate.
Am vazut ultimul film al lui Muntean. Deloc usor de vazut daca ai fost vreodata in vreuna din posturi: amanta sau sotie inselata (asa ca am cateva prietene carora nu le-as recomanda). Dat fiind ca am o istorie personala care ma indreptateste la o opinie cat se poate de subiectiva, evident ca filmul mi-a tulburat niste ape asezate peste sentimente si resentimente vechi. Apopo de resentimente: cred ca nu le mai doar atunci cand persoana respectiva nu mai reprezinta pentru tine absolut nimic. Ce e fain la film e ca nu ofera solutii, chiar daca iti arata alegerea in final, nu o prezinta ca pe 'triumful iubirii'. Dimpotriva, lasa usa deschisa indoielii- oare peste cativa ani, cand pasiunea se va mai domestici, eventual iubita de acum va vrea si un copil, relatia va rezista ? Hmm..dileme dileme. Oricum, secventele pasionale m-au nostalgizat un pic, recunosc.
Imi place de Vlad Zamfirescu, pe care l-am revazut duminica trecuta intr-un spectacol la Act. Mult mai talentat ca taica-su , care, fie vorba intre noi, nu mi-a placut oricum niciodata.
Am facut o noua pasiune (se pare ca e cuvantul cheie la postul asta) pentru dvd-urile cu documentare, care se vand cu diverse reviste sau fara. Ultima serie cumparata- Biografii istorice de la Adevarul, ultimul vazut, China de la Discovery. Cum trec pe langa un chiosc, cum ma mai lipesc de ceva.
Imi place ca Penelope Cruz s-a combinat cu Javier Bardem. Si imi place ca ea e insarcinata. Face bine sa vezi cupluri care sunt 'din acelasi film', ca sa zic asa..
Aseara era o luna rotunda si portocalie, peste o seara din aia de toamna mieroasa- din aia care te indemna sa iesi la o terasa sa trancanesti cu prietenii pentru ultimele dati in an, sau sa te plimbi pe sub frunzis colorat si sa te saruti pe alei..