vineri, 27 noiembrie 2009

Feminine

Neintrand in amanunte, ma intreb cateodata daca e posibil ca atunci cand sunt mai multe (prea multe:) femei la un loc, e posibil sa eviti sa apara situatii conflictuale dar din alea tipic feminine: vorbit cu subinteles, ascunzisuri, etc. Sau poate nu se intampla intr-o tara ca Olanda, unde cutuma generala e sa fii cat se poate de direct, chiar daca uneori risti sa fii brutal de sincer. Dar cel putin asa nu e loc de surprize (motive de suparare aflate dupa nu stiu cat timp), de neintelegeri.
Stiu, social vorbind e bine sa mai faci uz si de putin talent teatral si sa poti mima indiferenta/detasarea cand situatia o cere. Problema mea e ca nu prea pot face asta cu persoanele la care am ajuns sa tin, imi cere un efort interior care ma consuma stupid de mult.
Pe de alta parte, demult ma intreb cat functionez eu in sistemul asta "cu echipa". Adica cred ca functionez dar pana la punctul la care sa nu trebuiasca sa facem toti acelasi lucru, asta ma plictiseste si ma frustreaza. Imi place diferentierea si cred ca mi-am castigat dreptul de a face prioritar lucruri mai destepte, ajutand si la lucruri mai minore daca e nevoie dar nu uitand cine isi asuma in primul rand o anumita sarcina. Exista un stadiu in viata profesionala a oricui, cel in care faci de toate e mai la inceput, dupa parerea mea.